Η πρόκληση των 4 εβδομάδων σου επιτρέπει να ζήσεις τον Προσκοπισμό και να δοκιμάσεις το ρόλο του εθελοντή χωρίς μακροχρόνια δέσμευση. Σε αυτό το διάστημα, θα δεις πόσο εύκολο είναι να υποστηρίζεις τις δράσεις ενός Προσκοπικού Τμήματος και πόσα μπορείς να κερδίσεις συμμετέχοντας: νέες δεξιότητες, φιλίες, εμπειρίες και την αίσθηση της προσφοράς στους νέους. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εθελοντισμού που ταιριάζουν με τις δεξιότητές σου ή με εκείνες που θέλεις να αναπτύξεις.

Μέσα από αυτή την εμπειρία θα έχετε την ευκαιρία:

01

Εβδομάδα 1 - Ελάτε να δούμε τι κάνουμε

Ξεκινώντας με την πρώτη δραστηριότητα του Τμήματος, σας περιμένουμε στο χώρο, λίγη ώρα πριν την έναρξη. Γνωρίστε τα Ενήλικα Στελέχη, συστηθείτε, εξοικειωθείτε και παρατηρήστε. Θα σας δείξουμε τι κάνουμε και πώς το κάνουμε. Μπορεί να σας δώσουμε κάτι στο οποίο μπορείτε να βοηθήσετε, πάντα μαζί με κάποιο Ενήλικο Στέλεχος. Κάτι που δεν θα είναι πολύ μεγάλο ούτε περίπλοκο. Θα εμπλακείτε στη δραστηριότητα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να κάνετε κάτι μόνοι σας. Μετά τη δράση θα συζητήσουμε και θα λύσουμε κάθε απορία σας.

02

Εβδομάδα 2 – Ξεκινήστε να βοηθάτε και γνωρίστε μας όλους

Στη δεύτερη δραστηριότητα θα μπορείτε να βοηθήσετε πιο ενεργά και να το διασκεδάσετε. Αν νιώθετε καλά, μπορείτε να αναλάβετε κάτι σύντομο, όπως ένα παιχνίδι. Στο τέλος, θα συζητήσουμε αν θα μπορούσατε να βοηθήσετε στην προετοιμασία ενός μέρους της επόμενης δραστηριότητας. Εμπιστευόμαστε τις μοναδικές σας δεξιότητες και ελπίζουμε, να αισθάνεστε αρκετά σίγουροι και να αρχίσετε να νιώθετε μέρος της ομάδας.

03

Εβδομάδα 3 – Ασχοληθείτε λίγο περισσότερο, «τρέξτε» ένα παιχνίδι ή μια δραστηριότητα

Την τρίτη εβδομάδα ελπίζουμε ότι θα νιώθετε πιο άνετα και θα μπορείτε να εμπλακείτε περισσότερο. Ίσως να μπορείτε να αναλάβετε ακόμα πιο ενεργά την πραγματοποίηση μιας δραστηριότητας, στην προετοιμασία και στην οργάνωση της οποίας θα έχετε βοηθήσει. Θα είμαστε δίπλα σας σε ότι αναλάβετε.

04

Εβδομάδα 4 – Τώρα θα ξέρετε αν ο Προσκοπισμός είναι για εσάς

Στη δραστηριότητα της τέταρτης εβδομάδας προσπαθήστε να απολαύσετε την εμπειρία όσο περισσότερο μπορείτε. Στο τέλος, θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο, για να μάθουμε τις εντυπώσεις σας και να ακούσουμε τις ιδέες σας. Έχοντας ολοκληρώσει την πρόκληση των 4 εβδομάδων, θα είμαστε ευγνώμονες για τον χρόνο και τον κόπο σας. Σας αξίζουν ένα «μπράβο» και ένα «ευχαριστώ».

Ακούγεται πάρα πολύ ωραίο, πώς ξεκινάω;

Τέλεια, ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε! Πηγαίνοντας στην φόρμα «Αίτημα Ενδιαφέροντος Εθελοντή», η οποία βρίσκεται στο τέλος της σελίδας, επιλέξτε στο πρώτο τμήμα (section) την επιλογή «Να βοηθήσω δοκιμαστικά για 4 εβδομάδες» και συνέχίστε την υπόλοιπη φόρμα κανονικά. Σύντομα ένα Ενήλικο Στέλεχος του Συστήματος θα επικοινωνήσει μαζί σας!

Είσαι έτοιμος να συμμετέχεις;

Copyright © 2024. All Right Reserved. Powered By DICON.gr Created By Thanasis Giannoudis & Thanos Athanasopoulos